11 Mart 2014 Salı

BENİ İSRAİL


Kuran’da defalarca adı geçen, adı hep zulüm,kan ve azgınlıklarla anılan bu kavim kimdir?
Nedir bu kavmi bu kadar özel yapan ?

 İnsan, Kuran’da bu kavmin anlatıldığı bölümleri okurken sanki hep aynı insanlara hitap ediyormuş gibi bir hisse kapılıyor ?

Acaba hep aynı insanlar mı? Sadece bahsi geçen küçük bir grup mu ?

Bu kavme eğer tarih penceresinden bakarsak aslında kimlerdir?

Yoksa bu kavmin perde arkasında saklı duran,gözden kaçırılan başka bir kavim mi var.?

 Kudüs kenti gerçekte bu kavim için ne kadar önemli ? Kudüs mü daha önemli yoksa efsanevi tapınakları mı?

Vaat edilmiş topraklar neresidir? İsrail bayrağındaki koordinatlar aslında nereyi işaret ediyor?

Şu an ki algı Yahudilerin hep sanki İsrail’de yaşadıkları üzerine kurulu. Oysa daha 70 yıl önce oraya geldiler.Dünyaya  bu toprakların gerçek  sahipleri olduğu algısını pompalıyorlar sürekli. Bu algıyı yaymak için neden sürekli propagandaya ihtiyaç duyuyorlar?

Kuran Yahudilerin arasında iman edenlerin de bulunduğunu bildiriyor.Peki bunlar kimler?

Neden İran hep en büyük düşman çok merak etmişimdir ben.Oysa bundan binlerce yıl önce aralarından su sızmayan bu iki toplum neden düşman oldular? Tevrat’ta övgüyle söz edilen Persliler neden şimdi ölümüne düşman oldular.Acaba gerçekten düşmanlar mı? Hem de birisinin varlığı diğerine bağlıyken.

Tevrat’ta diğer milletlere yapılması istenen ve detaylı bir biçimde tarif edilen katliam emirlerinin  gerçek sebebi nedir? Bu intikam duygusu o kadar büyüktür ki ilahi bir kitabın içine bile sokulmuş  ve hala sorgulanmadan uygulanmaktadır.

Yahudiler haricinde dünya tarihinde parayla ve ticaretle içli dışlı olmuş başka bir kavim var mıdır? Varsa kimdir bu kavim?

Bu sorular bu günlerde üzerinde çalıştığım ve cevaplarını aradığım sorular.Yavaş yavaş bu soruların cevaplarını yayınlamaya başlayacağım Allah izin verirse.
Yine her zaman ki gibi kendime ait yorumlar ve çıkarımlardan oluşacaklar.Çünkü şu an Ortadoğu da yaşanan olayları,kurulan ortaklıkları görünce meselenin petrol veya enerji meselesinden öte olduğunu düşünüyorum.
Birbirlerine düşman gözükenlerin aslında birbirlerinin hayatta kalmasına yardım ediyor oluşu olaylara daha dikkatli bakılması gerektiğini ve neden asla düşman olamayacakları sorusunun cevabını bulmayı gerekli kılmakta.


Biraz iddialı mı oldu konular J

2 yorum:

  1. bu soruların cevabını bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah dilerse en kısa zaman da yazmaya başlıyorum.Malum konular biraz derin :)

      Sil